VILLA CASAMESU
Genieten aan de Costa Blanca
Moraira
Moraira

Nog niet zo lang geleden was Moraira een slaperig klein vissersplaatsje met een grote variatie aan strandjes langs de kustlijn. In die tijd was de voornaamste bron van bestaan de visserij. De vissers gaan nog steeds in alle vroegte de zee op om later op de dag hun vangst te verkopen op de traditionele vismarkt. Tegenwoordig is dit een van de belangrijkste vismarkten van de Costa Blanca. De oude visopslagplaatsen zijn nu pittoreske huisjes.

     

Moraira behoort bij de stad Teulada, een stadje dat leefde van de landbouw. Voor de export werd gebruik gemaakt van de zee en de natuurlijke havens op het grondgebied van Teulada. Er zijn veel historische gebouwen, het oude kasteel van Moraira en de uitkijktoren die vroeger ter bescherming tegen zeerovers diende. In de zomermaanden wordt de inval van de Moren herdacht met verschillende festiviteiten in Moraira. De imposante jachthaven ligt beschut tussen de rotsen van Cap Blanc en Punta de Moraira.

                   
Er zijn veel gezellige pleintjes, terrasjes en restaurantjes en het wordt tegenwoordig ook wel het St. Tropez van de Costa Blanca genoemd. Om het exclusieve karakter van het badplaatsje te waarborgen is hoogbouw hier dan ook nagenoeg niet te vinden. Wel wilde rotspartijen aan de kust en zandstranden welke heel kindvriendelijk zeer geleidelijk aflopen. Het grootste strand is l' Ampolla en verder is er het knusse strandje van El Portet waar een paar sfeervolle, authentieke barretjes en restaurantjes zijn.

            
Terrasjes en gezellige restaurants bij de haven van Moraira.
Klik op de link om een video over Moraira te bekijken op vakantievilla.spanje.

 
www.vakantiehuizenspanje.nl/Moraira                  


                 


                   

U zou verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel is waar. In de bebouwde kom van Moraira heerst een gezellige drukte zonder dat het te druk wordt. De sfeervolle terrasjes zijn zeker 's avonds altijd goed bezet en ook de winkeltjes die aanwezig zijn hebben niet te klagen over de belangstelling.
De haven van Moraira herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven bevindt zich nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door visinkopers en toeristen uit de hele omgeving.


     


Activiteiten rond Moraira:
- Waterpretpark Aqualandia, Benidorm
- Golfbaan bereikbaar 5 min. vanaf de villa met uitzicht op de Ifach
- Themapark Terra Mitica
- Wandelen, de Ifach rots beklimmen in Calpe
- Watersporten :duiken, surfen, speedboot huren
- Watervallen


      

 


 
      

De omliggende plaatsen Denia, Javea en Calpe zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Een prachtig dorpje is het op bijna een uur rijden gelegen Guadaleste. Vanuit het te bezoeken kasteel heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving en dan met name op het wat lager gelegen stuwmeer.

Benidorm
ligt op een half uurtje rijden. Als u houdt van stranden, winkelstraten, veel uitgaans-gelegenheden en gezellige terrassen dan zul u zich hier thuisvoelen.
Bij
Benidorm ligt Mundomar en Aquamundo. Mundomar is een soort dolfinarium met een geweldig uitzicht op de stad en een leuke dolfijnenshow. Aquamundo is een zwembadparadijs / waterpark dat er naast ligt.
Terra Mitica ligt net buiten Benidorm en is volgens de gidsen één van de grootste themaparken van Spanje.

Terra Natura
is een mooi opgezette dierentuin die bij Terra Mitica in Benidorm ligt.
Het derde park bij Terra Narura en Terra Mitica is
Aqua Natura
, een waterpark waar u in combinatie met een entreeticket voor Terra Natura goedkoper binnenkomt. Na een warm bezoek aan de dierentuin kunt u hier heerlijk afkoelen in het zwembad.

        

Het dorp Villajoyosa (La Vila Joiosa) is een zeker een bezoekje waard. Wandel door de schilderachtige straatjes en bezoek de chocoladefabriek Valor S.A. die naast een shop met heerlijke chocoladespecialiteiten ook een klein museum herbergt. Een vriendelijke dame leidt u door het museum en de oudste chocoladefabriek van Spanje


       

Vanuit Altea kunt u per veerboot naar de Balearen varen (Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera). Een weekendje feesten op Ibiza behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Casa Mesu
Foto's Casa
Beschikbaarheid & Prijzen
Moraira
Altea-Calpe-Javea
Stranden
Golfbanen
Costa Blanca
Klimaat-Natuur Costa Blanca
Internet links voor reisboekingen
Contact
Gastenboek